..::::پژوهشگاه رويان به سلولهاي قابل پيوند در انسان براي درمان اختلالات بينايي دست يافت::::...
*محقق گروه زيست شناسي تكويني پژوهشگاه رويان گفت: اين پژوهشگاه به سلولهاي قابل پيوند در انسان براي درمان اختلالات بينايي و بيماريهاي شبكيه به كمك سلولهاي بنيادي دست يافته است* به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم؛به نقل ازبنیان،ليلا ستاريان در همايش سلولهاي بنيادي و اختلالات بينايي در اصفهان اظهار كرد: پژوهشگاه رويان با انجام مطالعات و تحقيقات آزمايشگاهي و حيواني به سلولهاي قابل پيوند رنگدانه دار شبكيه (RPE) دست يافته است.
وي تصريح كرد: در صورت پيوند موفقيت آميز اين سلولها، مي توان به درمان بيماري هايي مانند نابينايي مربوط به سن (AMD) و اشتارگارت (Stargardt) اميد بيشتري داشت.
وي با بيان اينكه اكنون تمام امكانات فناوري و علمي را براي انجام اين پيوند به انسان داريم، گفت: مهمترين مشكل ما براي انجام اين كار مسائل مالي است كه با رفع شدن آن كار پيوند به انسان را آغاز مي كنيم.
اين كارشناس اضافه كرد: اجازه پيوند سلولهاي بنيادي براي درمان بيماري هاي بينايي توسط كنوانسيونهاي جهاني صادر شده و در اين زمينه كارهاي كلينيكي انساني در دنيا در حال انجام است.
ستاريان با اشاره به اينكه سلولهاي رنگدانه دار شبكيه قابل پيوند از سلولهاي بنيادي جنيني به دست آمده است، اظهار كرد: روشي را به كار برديم تا اين سلولها به صورت خالص درآمده و عملكرد مناسب داشته وي ادامه داد: پس از پيوند اين سلولها به نمونه موشهاي آزمايشگاهي ثابت شد كه سلولهاي RPE در جايگاه مناسب در شبكيه چشم قرار گرفته و باعث بهبود بينايي شده است. اين كارشناس با تاكيد بر اينكه امروزه فناوري سلولهاي بنيادي و سلول درماني روشي مهم براي جايگزيني سلولهاي از دست رفته است، گفت: كشورهاي پيشرفته مانند ژاپن سرمايه گذاري زيادي براي پيوند سلولهاي بنيادي به ويژه در درمان اختلالات بينايي مي كند. ستاريان تصريح كرد:ارجحيت براي درمان اختلالات بينايي با سلولهاي بنيادي است و ما نيز بايد در اين جهت حركت كنيم.
نظرات شما عزیزان: